برخی از اهداف حسابداری شرکت های کوچک:

ثبت معاملات:

ثبت معاملات مالی هر شرکت، نقش اصلی حسابداری آن شرکت را به صورت منظم و مرتب ایفا می کند. این گزارشات در واقع ستون و پایه سیستم حسابداری اند و زمانی که به طور منظم تهیه و تنظیم شوند، صاحبان مشاغل می توانند هر زمانی که نیاز بود معاملات صورت گرفته را بازیابی و بررسی نمایند.

بودجه ریزی و برنامه ریزی:

صاحبان شرکت ها و مشاغل موظفند بودجه و سرمایه خود را طوری مدیریت کنند که سرمایه لازم برای نیروی کار، ماشین آلات، تجهیزات و پول نقد را در نظر گرفته و برای هر کدام از آنها برنامه ریزی جداگانه ای انجام دهند

برای این کار می توان از یک حسابدار در زمینه‌  امور مالیاتی مشاوره گرفت تا به اهدافی که برای شرکت در نظر گرفته شده است، دست یافت.

تصمیم گیری:

حسابداری روی تصمیم گیری های شرکت تاثیر بسزایی دارد و به مدیریت آن کمک می کند تا با تدوین سیاست های لازم، کارایی فرآیندهای تجاری را افزایش دهد.

بعضی از تصمیمات مهمی که بر اساس اطلاعات حسابداری صورت می گیرد می توان به تعیین قیمت محصولات و یا خدمات، منابع مورد نیاز برای تهیه این محصولات و خدمات و تعیین اعتبار و فرصت های شغلی اشاره کرد.

عملکرد تجاری:

با تجزیه و تحلیل گزارش های تجاری، مدیریت شرکت های کوچک می توان چگونگی عملکرد یک تجارت را ارزیابی کرد. گزارش های مالی منبع موثقی برای سنجش شاخص های کلیدی عملکرد شرکت به شمار می رود.

بنابراین صاحبان مشاغل با استفاده از این گزارش ها می توانند عملکرد خود را در گذشته و حال مقایسه کرده و یا از عملکرد خود در مقایسه با سایر رقبا اطلاع پیدا کنند.

وضعیت مالی:

صورت حساب های مالی ایجاد شده در پایان چرخه حسابداری بیانگر وضعیت مالی آن تجارت می باشد. این موضوع باعث می شود که معیار های مختلفی مانند میزان سرمایه‌ مورد استفاده، میزان وجوه تجاری، صورت سود و زیان، تعداد دارایی‌ها و بدهی های به طور شفاف مشخص گردند.

میزان اعتبار:

یکی از دلایل اصلی ورشکسته شدن کسب و کارهای کوچک عدم مدیریت صحیح وجوه نقد و منابع مالی است. حسابداری در تعیین نقدینگی شغلی که شامل پول و سایر منابع نقدی است، کمک زیادی به مدیریت می کند و از ورشکستگی جلوگیری به عمل می آورد.

تأمین مالی:

حسابداری شرکت های کوچک به صاحب آن کمک می کند تا سوابق مالی گذشته و همچنین پیش بینی های مالی را تهیه کند و این امر باعث می شود که سرمایه گذاری برای تجارت مورد نظر بسیار کارآمد باشد.

کنترل:

حسابداری با قرار دادن چک های مختلف در سازمان به جلوگیری از ضرر و زیان وارده از سرقت، کلاهبرداری، اشتباهات و آسیب های سوء مدیریت کمک شایانی می کند.

الزامات قانونی:

قانون های مختلف تجاری، مدیران را ملزم می‌کند تا یک پرونده‌ی مالی دقیقی از معاملات صورت گرفته داشته باشند و این گزارش ها با سهامداران و ماموران مالیاتی به اشتراک گذاشته و در اختیار آنها قرار دهند. صورت حساب های مالی برای اهداف تشکیل پرونده های مالیاتی به صورت مستقیم و غیر مستقیم لازم است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *